Informații suplimentare

Informații suplimentare

Principiul de funcționare

Pompa de căldură este o mașină electrică care exploatează ciclul termo-dinamic al fluidului de răcire, transferând căldura de la o sursă cu temperatură scăzută la un mediu caracterizat de temperaturi mai ridicate. Pe scurt, energia termică care este disponibilă în aer în cantități nelimitate, este exploatată pentru a încălzi clădirea sau apa caldă menajeră.

Energia electrică ce alimentează pompele de căldură este folosită doar pentru a activa compresorul și alte dispozitive auxiliare.

Exemplu de echilibru energetic pentru o pompă de căldură cu COP egal cu 4

Tehnologia Inverter

În general, pompele de căldură își reduc capacitatea de încălzire atunci când temperatura aerului exterior scade, atunci când cererea de căldură a unei clădiri crește.

Tehnologia inverter este capabilă să compenseze performanța termică mai redusă la temperaturi joase, majorând viteza de rotație a compresorului. Vice versa, atunci când temperatura externă a aerului crește, inverterul modulează frecvența, adaptând puterea furnizată necesarului de căldură și reducând drastic consumul de energie electrică.

Avantajele sistemului inverter sunt multiple:

  • nu este necesară supradimensionarea pompei de căldură;
  • eficiență energetică semnificativă în utilizarea sezonieră;
  • temperatură mai stabilă și, prin urmare, confort îmbunătățit.

Cea mai largă gamă de pe piață

Mitsubishi Electric se mândrește cu cea mai largă gamă de soluții de încălzire cu pompe de căldură hidronice disponibile pe piață. Cu Ecodan® este posibilă satisfacerea oricărei nevoie de aplicație a sistemelor independente rezidențiale (cu sisteme split și packaged), până la sisteme mari (cu sistem VRF), asigurând întotdeauna o maximă flexibilitate de proiectare.

Tehnologia Zubadan

Sistemele de pompă de căldură Ecodan® asigură, de asemenea, performanțe ridicate la temperaturi scăzute.

Datorită dispozitiv exclusiv „Flash Injection” integrat unităților Zubadan și Packaged (dimensiune 112 și 140), puterea furnizată este menținută constantă până la -15°C.

Temperatura de livrare ridicată până la 60°C permite acumularea rapidă și eficientă a apei calde menajere, de asemenea, la temperaturi scăzute. Eficiența energetică semnificativă a pompelor de căldură Ecodan® se obține datorită tehnologiei extraordinare prezente în fiecare componentă.

Recuperarea de căldură

Sistemul VRF CITY MULTI al seriei R2 oferă maximă libertate și flexibilitate în ceea ce privește proiectarea și utilizarea: răcirea unei zone în timp ce o altă zonă este încălzită. Distribuitorul nostru exclusiv BC oferă răcire și încălzire în același timp. Distribuitorul BC reprezintă nucleul tehnologic al sistemului VRF CITY MULTI serie R2. De fapt, în interiorul acestuia se află un separator de gaz și lichid, permițând astfel unității exterioare să transporte un amestec de gaze calde pentru încălzirea și un amestec de lichide de răcire, toate prin aceeași conductă. Această inovație previne, în termeni practici, prevenirea irosirii energiei termice care ar fi epuizată în afară.

Modulul hidronic HWS: tehnologie în două trepte

Modulul hidronic HWS funcționează conform unei variante a principiului de comprimare în două trepte: în fapt, principiul inițial era cunoscut de ceva timp, dar până la momentul de față, a fost aplicat numai pentru răcire, pentru a atinge temperaturi extrem de scăzute de până la -60°C. Mitsubishi Electric, în schimb, a reproiectat circuitul de mașini cu 2 trepte pentru producerea de energie termică la temperatură medie și înaltă, de la 30°C până la 70°C, opusul față de ceea ce se obținuse până acum. Această soluție permite obținerea, în același timp, a unor valori de eficiență energetică ridicată și a unor temperaturi ridicate ale apei calde, care nu pot fi atinse cu pompele tradiționale disponibile în prezent pe piață.